Olivella, 100% olijfolieconcept voor lichaamsverzorging

Deze verzorgingsproducten, samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, bevatten alle eigenschappen van natuurlijke Virgin Olijfolie. Net zoals dit eeuwenoude ingrediënt deel uitmaakt van  het gekende "Mediteraan dieet", kunnen de Olivella-producten eveneens beschouwd worden als een gezond "Mediteraan dieet voor de huid".  De oude kennis van de cosmetische waarde van Virgin Olijfolie wordt nu echter toegepast in een moderne en gemakkelijk te gebruiken vorm.

Een beetje geschiedenis

De olijfboom heeft de menselijke reis doorheen de geschiedenis sedert de oudheid begeleid. Dit startte in Zuid-West Azië en daarna verspreidde de olijfteelt zich over Egypte en Griekenland. Tussen  het einde van de 8ste eeuw en het begin van de 7de eeuw  vóór Christus kwam de olijfboom aan in Sicilië en in het zuiden van Italië.

Olijfolie werd verkocht doorheen het Middellandse Zee gebied en de Olijfolie werd gedefinieerd als vloeibaar goud.

olive-tree-2846490_640.jpg
Umbria_Olii.jpg

Over OLIVELLA

Na meer dan 60 jaar ervaring in de internationale olijfolie-markt, heeft de Italiaanse Umbria-Olii-International-groep besloten om deel uit te maken van de cosmetische sector met producten, afgeleid van dezelfde ruwe materialen die de firma reeds gebruikte, namelijk Extra Virgin Olijfolie.

Jaren van onderzoek en ontwikkeling in de laboratoria van de firma, hebben gezorgd voor de productie van de nieuwe Olivella-lijn. Deze lijn zorgt voor de promotie van de Mediterane cultuur, die de fundering is van haar historische en regionale wortels. Alle olies, die door Olivella gebruikt worden,  zijn vakkundig geselecteerd en geanalyseerd om de maximum kwaliteit, overeenkomstig de BRC-certificaat* standaarden, te bekomen voor het respect  van de klant/gebruikers. Het Olivella-kwaliteitsmanagement is gecertifieerd in overeenstemming met de vereisten van de Internationale ISO 9001:2008 Standaard reglementering door SQS, een geaccrediteerde en onafhankelijke organisatie.

*De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

Voornaamste Voordelen bij de Olivella-produkten:

 • 100% Virgin Olijfolie

 • Natuurlijke Anti-Verouderings eigenschappen

 • Natuurlijke Antioxidanten

 • Natuurlijke ingrediënten

 • Vrij van SLS en SLES (Sodium Lauryl Sulfaat en Sodium Lauryl Ether Sulfaat)

 • Vrij van Kleurstoffen (enkel natuurlijk bladgroen)

 • Vrij van dierlijke vetten

 • Vrij van parabenen

 • Dermatologisch getest en in orde bevonden

 • Geen testen op dieren

 • Omgevingsvriendelijk

 • Producten "Made in Italy"

OLIVELLA_12.jpg

Inzet voor het milieu

Het Olivella Milieu Beheerssysteem is gecertificeerd in overeenstemming met de vereisten van de internationale normen UNI EN ISO 14001:2004 door de SQS certificeringsorganisatie. Het ISO 14001 certificaat, toegekend door een onafhankelijke, geaccrediteerde  organisatie is een bewijs van Olivella's duidelijke inspanning om de invloed van haar processen op het milieu, producten en diensten tot een absoluut minimum te beperken.

Het is eveneens een bewijs van de betrouwbaarheid van het Olivella Millieu Beheerssysteem.

 

Olivella en NEMECH

Voor ons, NEMECH, is Olivella geen onbekende.  Reeds in 2010 waren wij met deze firma in contact. Door tijdsgebrek wegens een andere hoofdjob, hebben wij dit toen niet kunnen doorzetten. De situatie is nu echter helemaal veranderd en onze samenwerking met Olivella is geoptimaliseerd. Wij geloven rotsvast in deze producten en wij zijn fier u deze prachtige productlijn  te mogen aanbieden.

Hieronder vindt u gedetaileerde gegevens over onze OLIVELLA-producten

Verzorging 

     Lippen

   Douche 

    & Bad

       Fris 

   & Zuiver 

     

Oliën, Lotions en

Crèmes

Verzorging 

     Haren